Η αποστολή του βιογραφικού σας είναι το πρώτο στάδιο επικοινωνίας μαζί μας.

Θα σας προσκαλέσουμε για μία πρώτη γνωριμία διαδυκτιακά όταν αξιολογήσουμε τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες σας για εργασία στον συγκεκριμένο τομέα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Τα περισσότερα βιογραφικά που λαμβάνουμε στο email μας περιέχουν σημαντικές ελλείψεις όσο αφορά την παρουσίαση των.

Η προετοιμασία του βιογραφικού προς ένα πολύ καλό αποτέλεσμα δεν είναι χαμένος χρόνος! Αντίθετα, το βιογραφικό γίνεται το βασικό μέσο παρουσίασης και επικοινωνίας και η έλλεψη προσοχής σε αυτό δημιουργεί τις πρώτες αρνητικές εντυπώσεις.

Περιληπτικά, θα πρέπει να γνωρίζεται πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να στείλετε βιογραφικό σας που είναι φωτογραφία ή σκαναρισμένο. Αν το κάνετε σταματήστε το! Απαγορεύεται δια ροπάλου!

Ενώ στην Ελλάδα το βιογραφικό σημείωμα δεν είναι κάποιο έγγραφο στο οποίο δίνεται σημασία, το ακριβώς αντίθετο ισχύει στην Μεγάλη Βρετανία!

Υπάρχουν πολλά βιβλία και αναφορές για τον σωστό σχεδιασμό του βιογραφικού σημειώματος. Για παράδειγμα η χρονολογία των σπουδών και της εργασίας του ατόμου θα πρέπει να ξεκινούν από την πιο πρόσφατη και όχι το αντίθετο. Επίσης, αναφορά σε σπουδές θα πρέπει να συνοδεύεται από λέξεις ‘κλειδιά’ για τις δεξιότητες που έχει αποκτήσει ο/η ενδιαφερόμενος.

Δημιουγούνται πολλές σημαντικές καθυστερήσεις στη διαχείρηση του βιογραφικού σημειώματος όταν θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές μετά που θα μας το στείλετε!

Γι’ αυτόν τον λόγο θέλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας πως οι πιθανότητες πρόσληψης μειώονται σημαντικά όταν το άτομο δεν έχει επενδύσει αρκετή προσπάθεια στην σωστή παρουσίαση του βιογραφικού.

Εάν θέλετε πραγματικά να έχετε ευκαιρίες για να βρείτε τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν τότε αλλάξτε νοοτροπία και ασχοληθείτε σοβαρά με την σωστή διάταξη του κειμένου, τους τίτλους και την αναφορά στις δραστηριότητες, της εμπειρίας και στις δεξιότητες.

 Ως ομάδα με μεγάλη εμπειρία στην πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού, έχουμε δυνατότητα να διαμορφώσουμε το βιογραφικό σας σε περίπτωση που το επιθυμήτε με κάποια μικρή χρέωση.

Όμως, ειλικρινά προτείνουμε να αφιερώσετε εσείς τον μέγιστο δυνατό βαθμό προσπάθειας γιατί ο χρόνος  της προσωπικής καταπόνησης δεν είναι χρόνος χαμένος!

Επίπεδο Αγγλικών & Συνέντευξη

Το επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητο για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μετακομισει μόνιμα για εργασία στην Μ.Βρετανία.

Η αντίληψη πως ‘δεν χρειάζεται να μιλάω αγγλικά’ και ‘θα το κάνω όταν είμαι εκεί’ με βεβαιότητα θα δημιουργήσει μεγάλη απαγοήτευση που θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία! 

Ζητούμε από όλους τους σοβαρούς ενδιαφερόμενους να δώσουν την πρώτη συνέντευξη τους μαζί μας στα Αγγλικά όταν επιβεβαιώσουμε πως υπάρχουν διαθέσιμες ευκαιρίες για πρόσληψη.

Η ανάγκη της προσωπικής μελέτης της Αγγλικής γλώσσας, τις περισσότερες φορές, ίσως θεωρείται ως μία ‘έξτρα΄ ή και ‘επώδυνη’ εργασία. Δηλαδή με άλλα λόγια…ευχόμαστε να μπορούσαμε να την αποφύγουμε αν θα είχαμε την ευκαιρία. 

Αναγνωρίζοντας το βαθμό δυσκολίας  για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, την ίδια στιγμή παράλληλα, θεωρούμαι σημαντικό να υπάρχει το σωστό κίνητρο για την μάθηση! Αν η προσπάθεια μάθησης γίνει από ανάγκη και υποχρέωση τότε σίγουρα δημιουργείτε δυσφορία και δυσχαιρένει την όλη διαδικασία.

Η πρόταση μας σε όλους τους ενδιαφερόμενους είναι να ξεκινήσουν με το να ανακαλύψουν τον προσωπικό τρόπο μάθησης που πραγματικά ανταποκρίνεται στις ατομικές προτιμήσεις τους. Τα βίντεο που είναι διαθέσιμα και τα μέσα που έχουν δημιουργηθεί για να απλοποιησουν την διαδικασία της μάθησης, τουλάχιστον στο διαδίκτυο, είναι αρκετά. Χωρίς κάποια προσωπική στρατηγική όπου η προσπάθεια  περιέχει και το προσωπικό ενδιαφέρον, η διαδικασία της μάθησης γίνεται επίπονη και το αποτέλεσμα απαιτεί ακόμη περισσότερο ενέργεια, χρόνο και ίσως δάκρυα. 

Σε όσους εσάς που αισθάνεστε την μεγάλη δυσκολία για το ‘που’ να ξεκινήσετε προτείνουμε να δημιουργήσετε μία σειρά καταστάσεων. Φανταστείτε πως είναι να βρείτε τον εαυτό σας ταξιδεύοντας ή μένωντας στην Αγγλία.

Δημιουργείστε φανταστικούς διαλόγους και αισθανθείτε την ανάγκη αλλά και παράλληλα τον ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ της εμπειρίας της εκμάθησης. Ο ενθουσιασμός αν και μουδιασμένος συναισθηματικά κρατάει το μεγάλο κλειδί.  Ένα τέτοιο θετικό κίνητρο θα έχει καταλυτική σημασία για την όλη σας προσπάθεια. Με σιγουριά θα δείτε τους καρπούς των προσπαθειών σας να ωριμάζουν γρηγορότερα απ’ ό,τι περιμένατε! 

ΔΙΑΤΑΞΗ ΧΩΡΟΥ

Δώστε μεγάλη προσοχή στην διάταξη του χώρου της φόρμας (Word document) ώστε οι βασικές πληροφορίες να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο και χωρίς λόγο!!

Αποφύγεται τις μαύρες τελείες για να διαχωρήσετε τα κείμενα.

Ξεκινήστε χρονολογικά αντίστροφα αναφέροντας την πιο πρόσφατη εργασία σας και εκπαίδευση. Δηλαδή αν έχετε διαχωρήσει το βιογραφικό σε τρεις ενότητες και η δεύτερη είναι η εμπειρία εργασίας ξεκινήστε με την πιο πρόσφατη!

Μην αναφέρεστε μόνο σε τίτλους όταν περιγράφεται τις θέσεις εργασίας ή την εκπαίδευση.

Μελετήστε προσεκτικά το αρχείο που σας παραθέτουμε στον παραπάνω σύνδεσμο Help Guide CV και εξετάστε τις λέξεις κλειδιά. Είναι αυτές οι σημαντικές λέξεις που θα πρέπει να αναφέρεται και που θα σας ξεχωρίσουν σας εργαζόμενο.

Είναι σημαντικό να ΜΗΝ αναφέρετε χόμπι και άλλες δραστηριότητες που δεν είναι σχετικέ με την  θέση εργασίας.

Μην αναφέρετε όλους τους βαθμούς από την εκπαιδευτική σας κατάρτιση. Δεν θα σας βοηθήσει εκτός αν είναι κάτι που ξέρετε πως ο ενδιαφερόμενος εργοδότης θα θέλει να δει. 

Χρήσιμες Πηγές - ΒΙΒΛΙΑ

Προτείνουμε να μελετήσετε βιβλία που απευθύνοται με έναν ξεκάθαρο τρόπο στην δομή και σύνταξη βιογραφικού σημειώματος.

Αν και υπάρχουν αρκετές πληροφορίες στο ίντερνετ θα πρέπει να βρείτε εκείνη την πηγή που ανταποκρίνεται στις προσωπικές σας ανάγκες. Συγκεκριμένα να προσφέρει αρκετά παραδείγματα για το πως ένας μελλοντικός εργοδότης θα αξιολογήσει το βιογραφικό σημείωμα και ποια θα είναι εκείνα τα σημαντικά σημεία που θα προκαλέσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο με τον τίτλο What Colour is Your Parachute το οποίο θεωρούμε αρκετά ενδιαφέρον και είναι μία χρήσιμη πηγή πληροφορίας και γνώσης.

“Οι ενδιαφερόμοι για εργασία τείνουν να κυνηγούν με τον ίδιο τρόπο
ανεξάρτητα από το αν οι καιροί είναι καλοί ή κακοί, αλλά οι εργοδότες δεν κάνουν το ίδιο.

Οι εργοδότες συχνά αλλάζουν δραματικά τη συμπεριφορά τους στο κυνήγι όταν οι καιροί είναι δύσκολοι.

Ο λόγος είναι ότι όταν οι καιροί είναι καλοί οι εργοδότες συχνά δυσκολεύονται να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας τους, οπότε σε μια τέτοια εποχή συνήθως ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις του ενδιαφερομένου για εργασία.”(Σελ.16)

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ - ΠΩΣ & ΓΙΑΤΙ

Το πιο σημαντικό μειoνέκτημα από τα περισσότερα βιογραφικά σημειώματα που λαμβάνουμε είναι η δικαιολόγηση των δεξιοτήτων που ισχύριζεται πως κατέχει ο/η ενδιαφέρομενος για εργασία. Για παράδειγμα, η αναφορά σε δεξιότητες όπως η υπευθυνότητα, η ομαδική συνεργασία, η αποτελεσματικότητα, κλπ, αιωρούντε ώς λέξεις χωρίς να συνοδεύοται απο μία σύντομη δικαιολογία.

Το ‘πως’ και το ‘γιατί’ το άτομο έχει αποκτήσει την υπευθυνότητα ή την συνεργασία είναι το σημαντικό στοιχείο που συνήθως λείπει. Έτσι, είναι απαραίτητο να συνοδεύεται κάποιο είδος χαρακτηρισμού με μία σύντομη δικαιολογία.

Αυτή η πληροφορία μπορει να γίνεται σε αναφορά σε ένα συγκεκριμένο έργο ή ομαδική προσπάθεια. Σε αυτή την περίπτωση στο βιογραφικό σημείωμαθα πρέπει να αναφερθούν κάποιες εν συντομία οι στόχοι επιδίωξης ή τα προβλήματα που αντιμετωπίσθηκαν.

Χωρίς να υπάρχει καμία προσπάθεια επεξήγησης τα υπεύθυνα μέλη για την πρόσληψη θα δημιουργήσουν διάφορες ερμηνείες και εντυπώσεις στον νου τους. Σε αυτή την περίπτωση Το σημαντικό μειωνέκτημα είναι η πιθανή δημιουργία εκείνης της εντύπωσης που δηλώνει πως οι συμπεριφορές και δεξιότητες που ισχυρίζεται πως έχει το άτομο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Οι περισσότεροι λόγοι που συχνά οδηγούν στην αποτυχία εκείνων που ενδιαφέρονται να εργαστούν περιέχεται στο ότι δεν έχουν προβληματιστεί σοβαρά για τρία θέματα. 

1. Τι Είναι Το ‘Εφικτό’

Η μεγάλη επιθυμία για εργασία από ανάγκη μπορεί να ‘τυφλώσει’ τον ενδιαφερόμενο ώστε να αντιληφθεί τι είναι υλοποιήσιμο και τί όχι. Η Μ.Βρετανία έχει έναν δικό της ιδιόμορφο κοινωνικό περιβάλλον. Έχει δημιουργήσει τις δικές της απαιτήσεις ως προς τις απαιτήσεις για την ένταξη άλλης εθνικότητητας και διαφορετικής κουλτούρας ατόμων. Για παράδειγμα, αν και η ‘ευγένεια’ δεν είναι εξαίσια σημαντικό στοιχείο συμπεριφοράς όταν γίνεται στο πλαίσιο μίας ουδέτερης γνωριμίας, αντίθετα με την Ελλάδα στην Μ. Βρετανία αυτό δεν ισχύει. 

Ο καθημερινός κόσμος στην Μ. Βρετανία θεωρεί μία συμπεριφορά ως ‘αγενή’ όταν το άλλο άτομο δεν ακολουθεί συγκεκριμένα πρότυπα. Στους Έλληνες αυτά τα ‘πρότυπα’ να παρουσιάζονται ως μη αναγκαία και υπερβολικά. 

Τα ζωτικά στοιχεία τις κουλτούρας μιας κοινωνίας παραμένουν βαθειά χαραγμένα και δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να αλλάξουν εύκολα.

Επομένως αγγλοσαξονικά στοιχεία που φαίνεται να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψεις μιας κοινωνίας απαιτούν μία κατανόηση. Για παράδειγμα μπορούμε να δούμε την παρουσία ενός βιογραφικού και πως ένα άτομο αναφέρεται σε επιτυχίες και αποτυχίες.

Αν και το βιογραφικό σημείωμα δεν λαμβάνεται πολύ σοβαρά από  μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα στην Μ. Βρετανία περιέχουν μία ιδιαίτερη σημασία και μπορεί να έχουν καθοριστικό ρόλο στο πόσο ένας ενδιαφερόμενος μπορεί να θεωρηθεί ‘κατάλληλος’ για  πρόσληψη. 

2. Προσαρμογή

Το κοινωνικό στοιχείο διασυνδεσιμότητας δεν είναι τόσο έντονο στην Μ.Βρετανία όσο είναι στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα οι pubs συνήθως σταματούν την λειτουργία πώλησης των περίπου στις 23:00/23:30. Η ανάγκη των πελατών να αποχωρίσουν από τον χώρο διασκέδασης θεωρείται αδιανόητο στην Ελλάδα όμως απόλυτα λογικό στην Μ.Βρετανία.

Η διάθεση για προσαρμογή σε μία καινούγια κουλτούρα και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, συνήθως γίνεται ο δεύτερος σημαντικός λόγος αποτυχίας στην μακρόχρονη εργασία και διαβίωση. Όταν το άτομο δεν είναι διατεθειμένο να αλλάξει μία συγκεκριμένη νοοτροπία υπάρχει κίνδυνος να μπει σε μία δύσκολη διαδρομή και να μετανοιώσει τους λόγους που αποφάσισε να μετακομίσει και να εργαστεί σε μία διαφορετική χώρα. 

 

3.  Χαρακτήρας, Ήθος, Συμπεριφορά

 Η δημιουργία του ‘κοινωνικού κύκλου’ λειγουργεί διαφορετικά στην Μ.Βρετανία από την Έλλάδα. Συγκεκριμένα, η δημιουργία φιλίας απαιτεί περισσότερο χρόνο για να λάβει χώρα. Η Ελληνική κουλτούρα επιτρέπει την ένταση στις διαπροσωπικές σχέσεις χωρίς απαραίτητα να οδηγεί και στην παρεξήγηση. Υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση για το συναισθηματικό φόρτο της έξαρσης. 

Η δημιουργία εντυπώσεων για το τι ένας εργαζόμενος μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει λαμβάνονται περισσότερο έντονα και με κυριολοεκτικό τρόπο στην Μ. Βρετανία σε σύγκριση με την Ελλάδα. Ιδιαίτερα οι Άγγλοι πολίτες είναι πολύ καλοί ώστε να ‘κρύβουν’ τα συναισθήματα τους ή την διαφωνία τους χωρίς να την εκδηλώνουν. 

Πολλές φορές άτομα έχουν βρεθεί σε πολύ δυσάρεστη θέση με τους εργοδότες τους γιατί δεν έδωσαν σημασια στην έννοια του ‘ήθους’ και του ‘χαρακτήρα’. Δηλαδή, υπέθεσαν πως θα μπορέσουν να υπερκεράσουν την τυπική ευγένεια των Άγγλων ή την τυπολατρεία τους ώστε να κινηθούν με τρόπο που δεν θα γίνουν αντιληπτοί.

Αυτό ίσως να γίνεται κάποιες φορές με επιτυχία αλλά όταν βρίσκεται σε επανάληψη δημιουργεί εντυπώσεις και τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Επειδή οι Άγγλοι πολίτες συνήθως αποφεύγουν πάση  θυσία την απευθείας διαφωνία με άλλους, θα αναφερθούν σε αυτό που δεν τους ικανοποιεί με διαφορετικό τρόπο. Δηλαδή, θα δώσουν σημασία σε χαρακτηρισμούς και άλλα σημφραζόμενα χωρίς να μιλήσουν ‘ανοιχτά’ για το πως σκέφτονται.  Σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαικούς λαούς που μπορεί να είναι περισσότερο συγκεκριμένοι και ευθύς στις διαπροσωπικές σχέσεις και επικοινωνία οι Άγγλοι το θεωρούν αγένεια και έτσι δημιουργούνται πολλές παρεξηγήσεις για το τι πραγματικά λένε σε αντίθεση με αυτό που πραγματικά θέλουν. 

Αν και η σημασία του χαρακτήρα, του ήθους και της συμπεριφοράς είναι γενικά στοιχεία που θα πρέπει να υπάρχουν σε ένα άτομο ανεξάρτητα την χώρα εργασίας, τονίζουμε πως η σημασία των εντυπώσεων για τον χαρακτήρα είναι ιδιαίτερη ευαίσθητη διαδικασία στα πρώτα βήματα της έναρξης εργασίας. Αυτό σημαίνει πως η ‘θετική’ ή ‘αρνητική’ εμπειρία ενός ατόμου μπορεί να γίνει καθοριστικός παράγοντας για το τι νομίζει για τον εαυτό του και πως τον βλέπουν οι ‘αλλοι’.

Πολλές φορές άτομα που είναι ειλικρινείς για αυτά που πιστεύουν και θέλουν να κάνουν έχωντας ζήλο και αποφασιστηκότητα, οδηγούνται σε δύσκολη θέση. Αυτό συμβαίνει γιατί υποθέτουν στον νού τους πως η κοινωνία θα λειτουργήσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και η κοινωνία στην οποία έχουν αφιερώσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής των. 

 

 

 ΑΛΛΑΓΕΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ….

Είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά της Μ.Βρετανίας που θα εφαρμόσει σύστημα με ‘πόντους’ στην μεταναστευτική της πολιτική αλλά και ευρύτερη στρατηγική. Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για άτομα με συγκεκριμένες δεξιοτητες προσφέροντας μεγαλύτερη ευμένεια σε συγκρικρέμενες ομάδες με κατάρτηση ανώτατης εκπαίδευσης (πχ. μεταπτυχιακά και διδακτωρικά προγράμματα σπουδών). Όσο καλύτερη προετοιμασία γίνει στον τομέα της εκπαίδεσης και αναγνώρισης της ισοτιμίας πτυχίων θα οδηγήσει ώστε να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες πρόσληψης. 

Η αναγνώριση και η ισοτιμία πτυχίων είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία, περιέχει κόστος, και γίνεται από τους ανάλογους οργανισμούς. Ως γραφείο προώθησης ενδιαφερομένων για εργασία στον ευρύτερο εργασιακό χώρο της νοσοκομειακής φύλαξης και περίθαλψης ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, ασθενών, δεν έχουμε την δυνατότητα να επέμβουμε στην διαδικασία αξιολόγησης.

Είμαστε πρόθυμοι να βοήσουμε προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες για το διαδικαστικό της υπόθεσης. Όμως δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε την δυνατότητα να επέμβουμε ώστε να μειωθεί ο χρόνος αξιολόγησης ή της αναγνώρισης της ισοτιμιάς πτυχίων. 

Οι ενδιαφερόμενοι για εργασία θα πρέπει να αναπτύξουν δική τους στρατηγική ώστε ενα καλύψουν ατομικά κενά πληροφόρησης. Συγκεκριμένα, όσο περισσότερο ένα άτομο επενδύει στο να βελτιώσει τον προφορικό και γραπτό λόγο στην Αγγλική γλώσσα, τόσο περισσότερο θα μπορέσει να έχει καλύτερη κατανόηση πληροφοριών που δημοσιεύονται από τις εκάστοτε ιστοσελίδες  οργανισμών. 

Είναι λάθος να περιμένει κάποιος να δεχτεί προσφορά για εργασία όταν έχει μόνο το βιογραφικό και χωρίς να έχει καταβάλει κάποια περαιτέρω προσπάθεια. Άτομα που βλέπουν και επενδύουν χρόνο στο να αναπτύξουν δεξιότητες είναι σίγουρο πως θα βρεθούν σε καλύτερη ανταγωνιστική θέση όταν ζητηθούν να λάβουν μέρος σε μία συνέντευξη. 

Εργαζόμενοι από Αφρικανικές Χώρες

Η σχέση συνεργασίας με άτομα από Αφρικανικές χώρες παραμένει περιορισμένη στην Ελλάδα.

Πλυθησμιακά ομάδες μεταναστών στην Ελλάδα που θέλουν να βρουν εργασία δεν εντάσσονται στην αγορά εργασίας με τον ίδιο βαθμό όπως εντάσσονται στην Μ. Βρετανία. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να χρειαστεί κάποιος να συνεργαστεί με άτομα από διάφορες χώρες.

Ο χώρος της περίθαλψης παραμένει έντονα ελκυστικός γιατί οι απαιτήσειςβασικής φροντίδας άλλων, είναι συγκεκριμένες και δεν απαιτούν μεγάλη εξειδίκευση γνώσης. Όμως, αυτή η τάση τώρα αλλάζει δραματικά. Καθώς πληθυσμιακά υπάρχουν περισσότεροι μετανάστες που έρχονται να εργαστούν στην Μ.Βρετανία η διαπροσωπική τριβή μεταξύ των υπαλλήλων γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι για εργασία ίσως να περάσουν από το μονοπάτι του ‘cultural shock’ (σοκ κουλτούρας).

Λεκτικές αναφορές που περιέχουν εθνολογικά χαρακτηριστικά (π.χ. χρώμα, προφορά, γένος, σεξουαλικότητα κλπ) λαμβάνονται σοβαρά και πολλοί εργαζόμενοι έρχονται σε δύσκολη θέση για σχόλεια και παρατηρήσεις που έκαναν για άλλα άτομα.

Δυστηχώς κάποιοι νόμοι εργαλειοποιούνται. Δηλαδή γίνονται μέσο εκμετάλευσης και αντιδικίας μεταξύ των εργαζομένων αλλά και πολλές φορές αντικείμενο σύγχησης με τους εργοδότες. Το μόνο σίγουρο είναι πως απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή για την αποφυγή παρεξηγήσεων που μπορεί να έχουν πολύ αρνητικές συνέπειες. 

 

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ  & ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ 

Ο ευρύτερος χώρος εργασίας που περιέχει νοσοκομειακές υπηρεσίες και περίθαλψη είναι απαιτητικός…πολύ απαιτητικός! Άτομα που έρχονται και μένουν μέσα σε αυτόν τον χώρο εργασίας είναι επειδή δεν έχουν ως κίνητρο τους μόνο τις οικονομικές απολαβές. 

Δυστηχώς η Μ.Βρετανία βρίσκεται σε ένα τραγικό σταυροδρόμι. Οι απαιτήσεις εργασίας έχουν σημαίνει πως μεγάλες πλυθησμιακές ομάδες ηλικωμένων δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επιλέξει τα γηροκομεία. Το κόστος για διαμονή είναι συνήθως πολύ μεγάλο (π.χ. 1000 λίρες την εβδομάδα) και η σημασία της ποιότητας στην προσφορά της υπηρεσίας καταλυτική για το πως οικογένειες επιλέγουν συγκεκριμένους γηροκομειακούς χώρους. 

Αν και υπάρχουν ευκαιρίες για εργασία είναι σίγουρο πως χρειάζονται περισσότερα κίνητρα καθώς και δεξιότητες. Ενδιαφερόμενοι που έχουν την επιθυμία να εργαστούν με γνώμονα τις οικονομικές απολαβές θα βρεθούν σε καλύτερη θέση αν εκμεταλευτούν ευκαιρίες εκπαίδευσης/κατάρτισης. Ενδιαφερόμενοι που αγαπούν την προσφορά περίθαλψης θα έχουν την δυνατότητα να βρουν μόνιμα εργασία με καλές οικονομικές απολλαβές γιατί δεν είναι πολλοί εκείνοι που έχουν την υπομονή και την αγάπη να προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας. 

Οι απαιτήσεις για εργασία είναι βέβαιο πως θα μεαγλώσουν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα καθώς η μεταναστευτική πολιτική της Μ. Βρετανίας αλλάζει.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα είναι πιο κοστοβόρο για ενδιαφερόμενους από χώρες Ευρώπης ή άλλες Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες να μεταναστεύσουν. Επομένως υπάρχουν ευκαιρίες αλλά παράλληλα και δυσκολίες που όμως μπορούν να γίνουν διαχειρίσιμες με την κατάλληλη γνώση και προσαρμογή. 

 

Βιογραφικό σημείωμα (CV)

Το πρώτο στάδιο στην επικοινωνία μας μαζί σας περιέχει την υποβολή του βιογραφικού σημειώματος (CV).
Το βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να περιέχει όλες εκείνες τις πληροφορίες που αναφέρονται στην καταλληλόλητα του ατόμου για τον χώρο εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιγράψουν τις νοσοκομειακές ή άλλες γνώσεις περιθάλψεις καθώς και πιστοποιητικά εκπαίδευσης.

Αξιολόγηση

Ο στόχος μας είναι να εξετάσουμε τις δεξιότητες των ενδιαφερομένων με βάση την εμπειρία, καθώς και τις προσωπικές δεξιότητες και στόχους. Καθώς ο χώρος υπηρεσιών περίθαλψης είναι ευρύς και πολύπλοκος, τα άτομα που προσφέρουν τέτοια εργασία πρέπει να κατέχουν διαφορετικές ικανότητες που αφορούν την υγιεινή, την διαχείριση ρίσκου, την εφαρμογή νοσηλευτικών κανόνων.

Γλώσσα

Η χρήση της Αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εργαστεί στο ΗΒ. Η απόκτηση κάποιου πτυχίου δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Όμως στάδια της επικοινωνίας και στελέχωσης μας περιέχουν την επικοινωνία στην Αγγλική. Αυτό σημαίνει πως το άτομο θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας στα Αγγλικά σε διάφορες συνεδρίες ώστε να αξιολογήσουμε τις ικανότητες του/της.

Μισθός

Ο μισθός εργασίας εξαρτάται από την εταιρεία/ίδρυμα που προσφέρει τις υπηρεσίες περίθαλψης στους ηλικιωμένους. Ο μηνιαίος μισθός κυμαίνεται μεταξύ £1500-3000 ευρώ τον μήνα ανάλογα τις δεξιότητες του ατόμου. Η ελάχιστη αμοιβή εργασίας το 2023  είναι £10.42/ώρα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο (The National Minimum Wage in 2023)

Διαμονή

Η διαμονή στον χώρο εργασίας είναι ένα θέμα που εξαρτάται από την εταιρεία που προσφέρει τις παροχές υπηρεσιών. Εκμεταλευόμαστε το δίκτυο και τις γνωριμίες μας ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες διαμονής των ενδιαφερομένων. Επίσης προσφέρουμε τις κατάληλες πληροφορίες ώστε η δυνατότητα εύρεσης τόπου κατοικίας να γίνει όσο περισσότερο ομαλή γίνεται. 

Μονιμότητα Εγκατάστασης

Δυστηχώς δεν  υπάρχουν περιθώρια ‘δοκιμής’ για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η διαδικασία της μετεγκατάστασης είναι σημαντική και ευαίσθητη. Όσο περισσότερο υποστήριξη υπάρχει τόσο πιο θετική θα είναι η εμπειρία των ατόμων που ενδιαφέρονται για εργασία ώστε να αποδώσουν και να έχουν τις καλύτερες αμοιβές. Ο στόχος μας είναι να ελλατώσουμε τις δυσκολίες όπου μπορούμε ώστε να γίνουμε ένα μέσο υποστήριξης ώστε η προσαρμογή να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. 

Τεχνολογία

Το ενδιαφερόμενο άτομο θα πρέπει να έχει μία βασική κατάρτηση στην χρήση της τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει να μπορεί να δημιουργεί εκθέσεις δακτυλογραφώντας κείμενο σε υπολογιστή και να μπορεί να το επεξεργάζεται με ευκολία. 

Νομικό Πλαίσιο

Νομικές αλλαγές που περιέχονται στο νομοθετικό πλαίσιο της ΗΒ παραμένουν σημαντικές γιατί καθορίζουν τα κριτήρια νόμιμης εργασίας.

Η εταιρεία μας έχει σημαντική εμπειρία και με την κατάρτιση του κατάλληλου προσωπικού με νομικές γνώσεις ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τα διαφορετικά θέματα με αποτελεσματικό τρόπο.

Ήθος Εργασίας

Ως υπεύθυνοι διαχείρησης ανθρώπινου εργατικού δυναμικού δίνουμε αξία στον άνθρωπο πριν την εργασία. Ο στόχος μας είναι η παραγωγική σχέση με τους ενδιαφερομένους. Θέλουμε να τους στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε  μέσα στα περιθώρια μας. 

Πρόσληψη

Ο ρόλος μας είναι να βρούμε το κατάλληλο άτομο τη στιγμή  δημιουργίας κενού εργασίας. Ο ενδιαφερόμενος θα καλεσθεί να εργαστεί μόνο όταν έχει αποκτήση ολοκληρωμένη εικόνα για τις εργασιακές απαιτήσεις. Προστατεύουμε τους ενδιαφερόμενους για εργασία όπως και τους εταιρικούς μας πελάτες. Οι συνεντεύξεις γίνονται διαδικτυακά αλλά και με φυσική παρουσία ανάλογα τις απαιτήσεις των θέσεων

Υποχρεώσεις και Δικαιώματα

Η δυνατότητα εγκατάλειψης της εργασίας και η προσφυγή σε άλλον εργοδότη είναι εφικτή μετά την επιτυχημένη πρόσληψη σε έναν πρώτο εργοδότη. Δεν υπάρχει υποχρέωση παραμονής. Όμως όπως σε όλες τις περιπτώσεις η εμπειρία επιτυχημένης σταδιοδρομίας στον χώρο της εργασία περιέχεται στην ‘συμφωνία’ όπου υπάρχουν αμοιβαίες υποχρεώσεις και δικαιώματα.  

Συνθήκες Εργασίας

Η αμοιβή εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες   καθώς και τις εξιδεικευμένες απαιτήσεις νοσοκομειακής κατάρτισης. Συζητάμε τις απαιτήσεις μαζί με τους ενδιαφερόμενους καθώς και με τους πελάτες μας ώστε προσφέρουμε  σωστή πληροφόρηση και εκπαίδευση που απαιτείται ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες επιτυχούς πρόσληψης. Η τελική απόφαση δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από τους υπεύθυνους που βρίσκονται σε υπεύθυνες θέσεις πρόσληψεις στους ανάλογους οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες περίθαλψης. 

Πολιτική μηδενικής ανοχής

Η πολιτικής μηδενικής ανοχής σημαίνει πως δεν δίνουμε δεύτερη ευκαιρία σε άτομα που μας προσφέρουν ψευδείς πληροφορίες για εκπαίδευση, εμπειρία ή κατάρτιση. Έχουμε μηδενική ανοχή γιατί ο ρίσκος και η επικινδυνότητα περίθαλψης είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.

Ζητάμε θερμά από όλους τους ενδιαφερομένους να μας δίνουν μόνο εκείνες τις αληθείς και φερέγγιες πληροφορίες .

 Η ανακάλυψη κινήτρων εκμετάλλευσης παραμένει απαγορευτική. Χωρίς ενημέρωση σταματάμε κάθε επικοινωνία με τέτοιο άτομο και σε περίπτωση που αντιληφθούμε τέτοια συμπεριφορά.  Δεν μπορούμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι σε αυτό!

ΠΛΗΡΩΜΗ

Δεν απαιτούμε πληρωμή από τους ενδιαφερομένους για εργασία. Η αμοιβή μας κρίνεται μόνο από την επιτυχή πρόσληψη από τις εργοδότριες εταιρίες. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας ζητάμε την κατανόηση σας στο θέμα της επικοινωνίας. Περιορίζουμε την τηλεφωνική επικοινωνία για να δώσουμε πληροφορίες που ήδη αναφέρουμε στην ιστοσελίδα. Θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας μετά την λήψη του βιογραφικού σας.